עאסי נ' נכסי כלל חברה לביטוח בע"מ ואח' - פסקדין
|
ת"א בית משפט השלום פתח תקווה |
31983-05-13
25.8.2013 |
|
בפני : ריבה שרון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: נאהד עאסי - |
: כלל חברה לביטוח בע"מ - |
| החלטה | |
החלטה
1.התובעת- ילידת 1973, הייתה מעורבת בשתי ת.ד נשוא התביעה: מיום 26/10/08 ומיום 24/9/11 (להלן: "התאונות").
לאחר שבחנתי את המסמכים הרפואיים שהוצגו ואת טענות הצדדים לצורך הבקשה למינוי מומחים- מצאתי כי יש ראשית ראיה למינוי מומחים מטעם בית המשפט, בתחומי האורתופדיה (שיחווה דעתו בדבר הצורך- אם בכלל, במינוי בתחום הנוירולוגיה) ובתחום הפסיכיאטריה. לא נעלמו מעיני הטענות בדבר רקע רפואי תאונתי ובכלל, ויחד עם זאת, בשים לב למצוי לפני והואיל ומדובר בתביעה המתנהלת על פי חוק הפלת"ד- אין דרך אחרת לאפשר את בחינת הטענות שברפואה וחזקה על כל מומחה כי יתן את הדעת לכל הסוגיות הרלבנטיות בהקשר זה ובכלל.
לא מצאתי ראשית ראיה בדבר קש"ס רפואי בין תלונות התובעת בתחום הפנימי/גסטרו ו/או הניתוח הבריאטרי הנזכר במסמכים ובין התאונה.
2.אשר על כן אני ממנה מומחים מטעם בית המשפט, כדלקמן:
בתחום האורתופדיה- את פרופ' גרשון וולפין.
בתחום הנפשי- את ד"ר נועה קרת.
(להלן: "המומחים") .
3.המומחים יואילו לחוות את דעתם בדבר מצבה הרפואי של התובעת בקשר עם התאונות נשוא התביעה, לקבוע בעיקר האם קיים קשר סיבתי בינה ובין תלונות התובעת, ממצאים וטיפולים שעברה- חלקם או כולם וכן האם נותרה נכות, תוך התייחסות לנכויות זמניות ולנכות צמיתה, אם בכלל. כן יואילו המומחים להתייחס לשאלת הצורך בטיפולים, למהותם של כאלה, אם בכלל. הכל,- בשים לב אף לרקע רפואי ואישי רלוונטי.
המומחה בתחום האורתופדי מתבקש כאמור לחוות דעתו בדבר הצורך- אם בכלל, במינוי בתחום הנוירולוגיה.
חוו"ד בתחום הנפשי תינתן ותישלח נא רק לאחר שתינתנה חוו"ד האחרות ותוצגנה בפני המומחית וב"כ הצדדים יואילו להסב את תשומת לב המומחית להנחיה זו ולהמציא לידיה את חוות הדעת האחרות, מיד לאחר הנתנן.
4.כדי למנוע עיכובים עתידיים בניהול התיק ו/או תקלות,- מתבקשים הצדדים והמומחים לבחון כבר עתה ולהודיע לבית המשפט, (אך) רק אם קיימים/היו קיימים קשרי עבודה על בסיס פרטי בינו ובין מי מהצדדים ו/או גופים הקשורים בהם ו/או באי כוחם, שיש בהם כדי להצדיק את שינוי זהות מי מהמומחים מטעם בית המשפט בתיק זה.
5.בשכ"ט המומחים ובעלות כל בדיקה ואבחון שידרשו לצורך חוות הדעת במסגרת תביעה זו שלפניי- שאינם מכוסים על פי דין אחר, תישא בשלב זה הנתבעת, כמימון ביניים, ובסיום ההליך אקבע את זהות הגורם המשלם.
התשלום ייעשה מראש טרם הבדיקה ותשומת לב המומחים מופנית לכך כדי למנוע עיכובים
מיותרים בחוות הדעת.
הנתבעת (באחריות ב"כ) תסדיר את תשלום שכ"ט המומחים מראש טרם הבדיקה ותשומת לב המומחים מופנית לכך כדי למנוע עיכובים מיותרים בהליך.
ב"כ הצדדים יואילו לעקוב ולוודא כי חשבונו של כ"א מהמומחים נתקבל במשרדם בתוך 21
יום מהיום, ואם לא- יפעלו לבקשו ממרפאת המומחים ולאחר מכן- תדאג הנתבעת לפרעונו בתוך 30 יום ממועד קבלתו. העתק אסמכתא בדבר תשלום- יומצא בפקס לב"כ התובעת ולמרפאת כל מומחה מיד בסמוך לאחר ביצועו. ב"כ התובעת יעקוב אחר ביצוע הנ"ל.
5. ב"כ התובעת יפנה אל המומחים ויקבע בדיקה במועד מוקדם ככל האפשר, אך באחריותו לוודא כי בדיקה לא תקויים לפני ששכר אותו מומחה שולם. בנוסף- קביעת מועד לבדיקה כפופה לחלוף 60 יום מהשלמת ההליכים המקדמיים. המועדים אף לא יקדמו מ- 45 יום לאחר המצאת העתק הפניה לב"כ הנתבעת והם יודעו לב"כ הנתבעת, מיד לאחר תיאומו.
6.הצדדים יעבירו למומחים ללא דיחוי את כל המסמכים בדבר הטיפול הרפואי שניתן לתובעת והבדיקות שנבדקה לצורך אותו טיפול, הנוגעים לעניין שבמחלוקת, ובהתאם לדין ולפסיקה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|